Pigmentvlekken verwijderen met IPL

Het behandelen met laser of IPL is een makkelijke manier om van ontsierende pigmentvlekken af te komen. Pigmentvlekken ontstaan door een ophoping van melanine. De vlekken kunnen zo storend zijn dat je er onzeker van kunt worden.

Pigmentvlekken kunnen efficiënt behandeld worden met onze laser en IPL. De energie die door laser of IPL wordt afgegeven wordt door het melanine in de pigmentvlekken geabsorbeerd. Het pigment wordt daardoor vernietigd en naar de oppervlakte gebracht. Hierdoor ontstaat een korstje dat na enkele dagen van de huid afvalt.

Aan een behandeling gaat een kosteloze intake vooraf. Tijdens de intake wordt het te behandelen gebied en de methode van behandeling bepaald. Tevens wordt je geïnformeerd over de voor- en nazorg die hoort bij de betreffende behandeling. Voor een optimaal resultaat raden wij aan om 6 weken voor en na de behandeling niet onbeschermd in de zon te gaan, maar altijd zonbescherming te gebruiken.

Direct na de behandeling kan de huid iets rood en geïrriteerd zijn. Dit gevoel verdwijnt na enkele uren. Er kan een korstje ontstaan dat er na enkele dagen vanzelf afvalt, trekt het er niet vanaf. Na de behandeling mag je het behandelde gebied koelen, maar voor het resultaat is dit niet vereist. Het resultaat van 1 behandeling is na enkele dagen zichtbaar. Gemiddeld zijn er 1-3 behandelingen nodig. Er moeten minimaal 3 weken tussen iedere behandeling zitten.

De behandeling is vrijwel pijnloos en goed te verdragen. Het gevoel wordt vergeleken met elastiekjes die tegen de huid schieten.

0%

Betere werking, Snel resultaat,
Veelzijdige behandelopties

MAAK AFSPRAAK