Vaatjes verwijderen met IPL

Zichtbare bloedvaatjes in het gezicht of op de benen kunnen erg storend en soms zelfs pijnlijk zijn. Een behandeling met laser of IPL is een veilige methode om de vaatjes te verwijderen. De vaatjes zijn zichtbaar omdat ze verwijd zijn. Dit wordt in het gezicht ook wel couperose/rosacea genoemd en aan de benen besenreisen.

Kleine vaatjes kunnen efficiënt behandeld worden met IPL. De energie die door IPL wordt afgegeven wordt door het hemoglobine (datgene wat de vaatjes rood maakt) geabsorbeerd. De vaatjes worden door de warmte vernietigd en daarna door het lichaam opgeruimd.

Voor de behandeling

Aan een behandeling gaat een kosteloze intake vooraf. Tijdens de intake wordt het te behandelen gebied en de methode van behandeling bepaald. Tevens wordt je geïnformeerd over de voor- en nazorg die hoort bij de betreffende behandeling. Vermijd 3 dagen voor en 7 dagen na de behandelingen een sterke doorbloeding van het gelaat. Een sterke doorbloedingen van het gelaat wordt veroorzaakt door:

  • Sporten
  • Naar de sauna gaan
  • Alcohol drinken
  • Zware inspanningen leveren
  • Peelings of scrubs gebruiken

Ga verder niet onbeschermd in de zon vanaf 6 weken voor tot 6 weken na de laatste behandeling.

Nazorg

Direct na de behandeling kan de huid iets rood en geïrriteerd zijn. Dit gevoel verdwijnt na enkele uren. Tevens worden de behandelde vaatjes na de behandeling meestal donkerder en daardoor meer opvallend. Dit is echter een goed teken, de behandeling heeft dan goed gewerkt. Na enkele dagen verdwijnen die vaatjes. Na de behandeling mag je het behandelde gebied koelen, maar voor het resultaat is dit niet vereist.

Resultaat

Het resultaat van 1 behandeling is na enkele dagen zichtbaar. Gemiddeld zijn er 3 behandelingen nodig. Bij uitgebreidere couperose kunnen er meer behandelingen nodig zijn. Er moeten minimaal 3 weken tussen iedere behandeling zitten. De behandelde vaatjes blijven weg, maar door de tijd kunnen zich wel nieuwe vaatjes ontwikkelen. Zonbescherming is daarom zeer belangrijk.

Pijn

De behandeling is vrijwel pijnloos en goed te verdragen. Het gevoel wordt vergeleken met elastiekjes die tegen de huid schieten.

0%

Betere werking, Snel resultaat,
Veelzijdige behandelopties

MAAK AFSPRAAK